Intelligent drive assistant

driveassist

Moderne auto’s worden in toenemende mate voorzien van rijhulpsystemen die het rijden voor de chauffeur comfortabeler en veiliger maken. Natuurlijk zijn ook onze SERES-modellen voorzien van meerdere van deze rijhulpsystemen, ook wel Advanced Driver Assistant Systems (ADAS) genoemd. Bij SERES noemen we dat Intelligent Drive Assistant.

De eerste ADAS verschenen al in de jaren zeventig. Diverse systemen waren zelfs al voor de tweede wereldoorlog ontwikkeld voor de vliegtuigindustrie en motorfietsen. De eerste verplichte ADAS was het Anti Blokkeer Systeem (ABS), dat in 2010 verplicht werd gesteld op nieuwe auto’s.

De sterk groeiende aandacht voor ADAS, die op dit moment naar voren komt, wordt onder andere veroorzaakt door de aandacht voor autonoom rijdende voertuigen. Immers, als voertuigen autonoom gaan rijden, zullen de rijhulpsystemen dusdanig geavanceerd moeten zijn dat ze zelf in staat zijn op de juiste wijze, zonder hulp van een bestuurder, een voertuig veilig door elke verkeerssituatie te loodsen.

De aanstaande verplichting van elf extra veiligheidssystemen in 2022, waar SERES uiteraard aan zal voldoen, zal een grote stap in de richting zijn van veilig autonomer rijden. Uiteraard is het onderhoud van deze systemen en uw veiligheid in vertrouwde handen bij onze SERES Service Centers.

De verwachtingen voor volledig autonoom rijden lopen sterk uiteen. Volgens sommige deskundigen zal volledig autonoom rijden nooit mogelijk worden, terwijl anderen dit binnen een periode van 25 jaar zeker mogelijk achten.