zijkantvoor blauw lucht 2

Wij ontwerpen een betere toekomst

Bekijk film

zijkantvoor blauw lucht 2

Wij ontwerpen een betere toekomst

Bekijk film

Van Silicon Valley tot Tokio 
Wereldwijde samenwerking met maar één doel

 

SERES is een wereldwijd opererende autofabrikant die intelligente elektrische voertuigen produceert om veiligere, schonere en duurzamere gemeenschappen te creëren. SERES-technologieën zijn gericht op het leveren van verbeterde veiligheid, gemak en prestaties voor een wereldwijde markt. SERES bezit en exploiteert productie-, assemblage- en onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in de VS, China en Japan.

zijkantvoor blauw lucht 2

zijkantvoor blauw lucht 2

Gelegen in Milpitas, Californië, op slechts een steenworp afstand van ons hoofdkantoor, vindt u ons laboratorium voor nieuwe productinnovaties.


seres npi center sfmotors optimized

SERES heeft zijn hoofdkantoor gehuisvest in Santa Clara, Californië, in het hart van Silicon Valley. Het hoofdkantoor van SERES, genesteld tussen de grootste technologiebedrijven ter wereld, huisvest meer dan 300 werknemers die opereren als het centrum tussen onze fabrieken, laboratoria en onderzoeks- en ontwikkelingscentra.

De assemblagefabriek voor elektrische voertuigen van SERES (EVAP) bevindt zich in Mishawaka, Indiana. EVAP werd overgenomen van AM General, die de fabriek gebruikte om traditionele Hummer H2- en Mercedes-Benz R-klasse benzinevoertuigen te produceren. De fabriek is aangepast om de productie van elektrische voertuigen mogelijk te maken en zal zo’n 50.000 auto’s per jaar kunnen produceren.

map electric vehicle assembly plantresized

Het SERES onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, gevestigd in Ann Arbor, Michigan, huisvest de slimste mensen uit de auto-industrie. Vanuit dit centrum focussen wij ons op de productieprocessen om onze auto’s veiliger en efficiënter te produceren.

map michigan rd center

De productiefaciliteit voor de elektrische aandrijflijn is gevestigd in Chongqing, China en heeft de taak om de elektrische aandrijflijnen voor SERES en onze partners te bouwen.

map e powertrain mfg facility2resized

Deze gloednieuwe fabriek werd vanaf de grond af opgebouwd en heeft het grootste aandeel in de wereldwijde productiecapaciteit van SERES. Deze fabriek is speciaal gebouwd in Chongqing, China om elektrische voertuigen te produceren en beschikt over de meest geavanceerde industrie 4.0-technologieën. De fabriek in Chongqing zal zo’n 150.000 auto’s per jaar kunnen produceren.

cq factory inside

Het Japanse onderzoeks- en ontwikkelingscentrum is gevestigd in Kanagawa, Japan. Dit bedrijf is gewijd aan geavanceerd batterijcel-onderzoek en zal SERES voorzien van de laatste innovaties die nodig zijn om ons de komende decennia van stroom te voorzien.

map japan rd centermobile 1 1

Management

JamesJim Taylor22 vierkantWe zijn verheugd dat James binnen onze gelederen is om de volgende fase van onze ontwikkeling in Noord-Amerika te leiden ”, aldus John Zhang, oprichter en CEO van SERES Global. “James heeft vele jaren ervaring met het leiden van wereldwijd bekende automerken zoals Cadillac, Hummer en Karma”.

Voordat James bij SERES kwam werken bekleedde hij leidinggevende posities bij twee van de meest bekende merken van General Motors, Cadillac en Hummer. Hij was President, General Manager en Chief Marketing Officer van Cadillac voordat hij CEO werd van Hummer, dat zijn voertuigen produceerde in dezelfde Mishawaka-fabriek die SERES in 2017 verwierf. Nadat hij GM verliet, bekleedde James diverse senior-functies in de EV-industrie, zo diende hij als CEO voor de Workhorse Group en later als Chief Sales en Marketing Officer bij Karma Automotive.

“Ik ben diep onder de indruk van de technologieën die het bedrijf heeft ontwikkeld in hun fabriek in Silicon Valley, inclusief motoren, batterijen en controlesystemen, en ik geloof erin dat SERES deze technologie niet alleen kan gebruiken voor zijn eigen portfolio maar ook om andere autofabrikanten te ondersteunen ” zei James Taylor bij zijn aanstelling tot CEO van SERES Automotive in Noord Amerika.

Design

michael churchill designerseresDe voorzijde van de auto speelt een belangrijke rol bij het vaststellen van een herkenbare identiteit en handtekening voor een automerk. "Het is het eerste wat mensen zien en waartoe ze worden aangetrokken", zegt Michael Churchill, Senior Designer bij SERES en verantwoordelijk voor het SERES Sigma-lichtontwerp.

“De grille is bij veel automerken een beeld waaraan je een automerk direct kunt herkennen. Elektrische voertuigen hebben geen traditionele grille meer nodig dus moesten we op zoek naar aan andere manier om SERES een herkenbaar design te geven”

Michael legde uit dat het niet eenvoudig was om met iets te komen wat nog niet eerder is gedaan, terwijl hij probeerde de identiteit van een nieuw automerk te ontwerpen. Toen echter het Sigma verlichtingsontwerp werd voorgesteld en uit vijftig andere opties werd verkozen, was het voor het team duidelijk dat dit ontwerp iets bijzonders was.

De lichtvorm is geïnspireerd op het Griekse symbool Sigma (∑), wat som betekent. "Het concept was een goede weergave van hoe SERES een optelsom is van technologie en design," zei hij.
"Het slankere, eenvoudige en uniforme ontwerp zorgt voor een geavanceerdere look die communiceert waar SERES voor staat."

Vaak halen ontwerpen die in concept auto’s getoond worden het niet tot het productiemodel door beperkingen van de techniek of de leverancier. Met het doel om bijna productieklare verlichting te ontwerpen, maakte hij gebruik van Virtual Reality-tools en werkte hij samen met ingenieurs om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke ontwerp functioneel werd met behoud van de SERES-identiteit.

Michael denkt dat in de nabije toekomst statische verlichting meer geanimeerd kan worden en nieuwe functionaliteiten kan gaan bieden die de veiligheid kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld lampen die voetgangers signaleren via projecties op de weg. Verlichtingsontwerpen gaan zeker een nieuwe grens over en Michael helpt SERES met het verlichten van de weg en om de identificatie van het merk te borgen.

 

 

brand banner5.d3d051b1

Industrie 4.0 SERES Smart Factory

Bekijk film

brand banner5.d3d051b1

Industrie 4.0 SERES Smart Factory

Bekijk film

Rij bewust, rij elektrisch, rij SERES

Vind een SERES Center

 

 

 

Vind een SERES center
bij u in de buurt

Vragen over SERES?
Neem contact op.

Contact

Ontvang als eerste het laatste nieuws van SERES