Veelgestelde vragen

 

De SERES 3 is te bekijken in de SERES Centers in Amsterdam, Groningen, Heemstede, Hengelo, Tilburg en Vlaardingen.
Naast bezichtigen kun je daar ook een proefrit maken.

De SERES 3 is compleet leverbaar voor € 37.995,- incl. BTW en metalliclak. Configureer de SERES 3 en vraag direct een offerte aan.

Je least de SERES 3 privé vanaf € 599,- p/mnd (incl. btw, o.b.v. looptijd 60 maanden en 10.000 km p/jr).
Zakelijk lease je de SERES 3 al vanaf € 569,- p/mnd (excl. btw, o.b.v. (o.b.v. looptijd 60 maanden en 10.000 km p/jr).
In de configurator stel je gemakkelijk je eigen leasecontract samen en kun je een offerte aanvragen.

De SERES 3 biedt een groot voordeel voor zakelijke rijders. In plaats van 22% bijtelling, betaal je in 2021 voor een elektrische auto 12% van de catalogusprijs tot € 40.000. De SERES 3 heeft een fiscale waarde van € 36.947,- Hiermee betaal je een netto bijtelling van € 137,- p/mnd (schijf 1) of € 183,- p/mnd (schijf 2).

Op dit moment is de levertijd ongeveer 2 maanden. Er zijn echter diverse auto's uit voorraad leverbaar, neem hiervoor contact op met het dichtstbijzijnde SERES Center.

De SERES 3 wordt aangedreven door een 53,61 kWh Lithium IJzerfosfaat Accu (LiFePO4) met een actieradius van 329 kilometer volgens de laatste WLTP-test. De actieradius kan worden beïnvloed door factoren zoals de rijstijl, klimaat en omgevingsomstandigheden.

Bij de SERES Centers kun je niet alleen de beschikbare SERES-modellen bekijken maar ook al je vragen over laden, laadpalen en laadpassen stellen.
SERES heeft gunstige afspraken voor de levering van laadpalen en stroom aan huis of op kantoor.

De SERES 3 kan zowel thuis, op kantoor als onderweg geladen worden met de bijgeleverde laadkabels (Type 2). 

De SERES 3 kan op twee manier worden opgeladen: normaal en snel. Normaal laden (b.v. thuis of op het werk afhankelijk van uw aansluiting tot 7 kW) kan bij een volledige lading met een 230-volt aansluiting in ca. 8 – 14 uur.
Bij een snellaadstation (50-60 kW) kan de SERES 3 in slechts 30 minuten van 20% naar 80% geladen worden.

De SERES 3 is voorzien van een Lithium IJzerfosfaat Accu (LiFePO4). Dit is de veiligste Lithium-accu die op dit moment beschikbaar is. Door de grote mate van thermische stabiliteit van LiFePO4-accu’s is de kans op brand vrijwel nihil.

Jazeker! Op de website van de Vereniging DOET (Dutch Organisation of Elektrical Transport) staat een uitgebreid onderzoek waaruit blijkt dat EV’s niet brandgevaarlijker zijn dan auto’s met benzine of diesel verbrandingsmotoren.

Op de hoogvoltaccu geldt een garantie van 8 jaar (96 maanden) of maximaal 120.000 kilometer, wat het eerste wordt bereikt.

De fabrieksgarantie op de auto is 5 jaar (60 maanden) of maximaal 120.000 kilometer, wat het eerste wordt bereikt.

De SERES 3 is 4.385mm lang, 1.850mm breed en 1.650mm hoog.

Bij de SERES Centers kun je terecht voor het onderhoud en reparatie van jouw SERES.

Elektrische auto’s hebben aanzienlijk minder onderhoud nodig dan auto’s met een verbrandingsmotor. Toch is het verstandig om jaarlijks een bezoek te brengen aan één van onze SERES Centers voor een onderhoudsbeurt en software updates. 

Bij de aanschaf van een SERES ontvang je één jaar lang mobiliteitsservice (Europees gedekt) van AA-team. Deze mobiliteitsservice houd je mobiel als je pech hebt (bijv. lekke band of lege accu). Bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt wordt de pechhulp gratis met 12 maanden verlengd.

De SERES mobiliteitsservice is 24/7 bereikbaar op: (+31) 088-1121345

Bij temperaturen onder de 7°C raden wij aan winterbanden te monteren. Winterbanden hebben een zachtere samenstelling en blijven bij lage temperaturen beter contact met de weg houden. Ook is het profiel van winterbanden beter geschikt om grip te houden op sneeuw en gladde ondergrond.

Nee, er is helaas geen trekhaak beschikbaar voor de SERES 3. Er wordt momenteel wel hard gewerkt aan een oplossing voor een fietsendrager zodat je twee (elektrische) fietsen mee kunt nemen.

Meld je aan voor de SERES-nieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang je regelmatig handige tips.

Bekijk onze Instructievideo-pagina of  YouTube-kanaal voor alle instructievideo's of download de gebruikershandleiding. 

De Vereniging Elektrische Rijders (VER) heeft een speciale helpdesk voor hun leden en mensen die geïnteresseerd zijn in elektrisch rijden. Ook is via de VER een app beschikbaar met nieuws over elektrisch rijden, laden en handige tips.