Veiligheid

SERES gebruikt Lithium Ion Accu’s 

seres battery pack sfmotors1 Elektrische auto’s maken gebruik van accu’s of batterijen voor het opslaan van de energie om de motoren aan te drijven. Deze accu’s zijn allang niet meer de loodaccu’s zoals die vaak nog in de auto’s met verbrandingsmotoren worden gebruikt. De opslagcapaciteit, het gewicht en de gebruiksmogelijkheden van accu’s zijn inmiddels verregaand verbeterd.

SERES gebruikt Lithium Ion Accu’s die behoren tot de veiligste soort Lithium-accu’s ter wereld. Lithium wordt in veel verschillende chemische samenstellingen in accu’s verwerkt en uit internationaal onderzoek is gebleken dat bij deze accu’s het brandgevaar niet groter is dan van auto’s met een benzine of diesel verbrandingsmotor.

 

  1. Prestatie: door de optimale energiedichtheid van de Lithium Ion accu’s blijven volume en gewicht laag, terwijl de accu een hoge capaciteit heeft en voldoende vermogen en actieradius levert voor uw SERES.
  2. Lange levenscyclus: een Lithium Ion accu heeft een lange levenscyclus. De accu kan veelvuldig worden opgeladen zonder capaciteitsverlies en houdt de lading lang vast bij een zeer lage zelfontlading. Daarnaast kan deze gemakkelijk parallel gekoppeld worden, ook met accu’s van verschillende lading.
  3. Duurzaam: De Lithium Ion accu is goed te recyclen en de lange levenscyclus draagt ook nog eens bij tot een lagere milieu-footprint. 
  4. Efficiënt: een Lithium Ion accu is snel op te laden. De accu vraagt geen onderhoud waardoor u tijd en kosten bespaard. Door de compactheid van de accu’s is deze makkelijker te plaatsen en kan deze voor veel extra elektrische systemen in uw SERES gebruikt worden.