Veiligheid

SERES gebruikt Lithium IJzerfosfaat Accu’s (LiFePO4)

seres battery pack sfmotors1 Elektrische auto’s maken gebruik van accu’s of batterijen voor het opslaan van de energie om de motoren aan te drijven. Deze accu’s zijn allang niet meer de loodaccu’s zoals die vaak nog in de auto’s met verbrandingsmotoren worden gebruikt. De opslagcapaciteit, het gewicht en de gebruiksmogelijkheden van onze accu’s zijn inmiddels verregaand verbeterd.

SERES gebruikt Lithium IJzerfosfaat Accu’s die behoren tot de veiligste soort Lithium-accu’s ter wereld. Lithium wordt in veel verschillende chemische samenstellingen in accu’s verwerkt en uit internationaal onderzoek is gebleken dat bij deze accu’s het brandgevaar niet groter is dan van auto’s met een benzine of diesel verbrandingsmotor.

Lithium IJzerfosfaat is dus nog veiliger. Het gebruik van LiFePO4-accu’s is voor u een goede keuze.

 

  1. Prestatie: door de optimale energiedichtheid van de LiFePO4-accu’s blijven volume en gewicht laag, terwijl de accu een hoge capaciteit heeft en voldoende vermogen en actieradius levert voor uw SERES.
  2. Lange levenscyclus: een LiFePO4-accu heeft een langere en betere levenscyclus. De accu kan veelvuldig worden opgeladen zonder capaciteitsverlies en houdt de lading lang vast bij een zeer lage zelfontlading. Daarnaast kan deze gemakkelijk parallel gekoppeld worden, ook met accu’s van verschillende lading.
  3. Duurzaam: door het gebruik van IJzerfosfaat is de LiFePO4-accu beter te recyclen en zijn de grondstoffen duurzamer voor het milieu. De lange levenscyclus draagt ook nog eens bij tot een lagere milieu-footprint. Tenslotte zijn de gebruikte materialen niet giftig en komen er geen gevaarlijke dampen vrij.
  4. Efficiënt: een LiFePO4-accu is sneller op te laden dan andere accu’s. De accu vraagt geen onderhoud waardoor u tijd en kosten bespaard. Door de compactheid van de accu’s is deze makkelijker te plaatsen en kan deze voor veel extra elektrische systemen in uw SERES gebruikt worden.
  5. Veilig: De gebruikte grondstoffen van de LiFePO4-accu zijn brandveiliger en stabieler dan van andere Lithium-accu’s. Ze kunnen beter tegen hoge temperaturen. Een vertrouwd gevoel voor u als gebruiker.